Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : niemleczne napoje dla niemowląt
napój owocowy dla niemowląt od 4/6 miesięcy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt napój owocowy dla niemowląt od 4/6 miesięcy dostarcza 40 kcal lub 169 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
napój owocowy dla niemowląt od 4/6 miesięcy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | < 0.5 g |
Węglowodany | 9.5 g |
- w tym cukry sucres | 8.23 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | < 0.5 g |
Lipidy | < 0.5 g |
- w tym cholesterol | < 700 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
Woda | 90.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 13.1 μg | - |
Witamina C | 26.8 mg | 33.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.13 mg | 1.08% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.025 mg | 2.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.17 mg | 1.06% |
Witamina B5 | 0.029 mg | 0.48% |
Witamina B6 | < 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B9 | 11.4 μg | 5.7% |
Witamina B12 | 0.01 μg | 0.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 6.94 mg | 0.87% |
Chlorki | 3.8 mg | 0.48% |
Miedź | 0.031 | 3.1% |
Żelazo | 0.063 mg | 0.45% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 5.34 mg | 1.42% |
Mangan | 0.077 mg | 3.85% |
Fosfor | 5.9 mg | 0.84% |
Potas | 70.3 mg | 3.52% |
Selen | < 1 μg | 1.82% |
Sód | 1.08 mg | - |
Cynk | 0.026 mg | 0.26% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0027 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas palmitynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas stearynowy | < 0.0002 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym kwas oleinowy | < 0.0002 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym kwas linolowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.21 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |