Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kawy herbaty kakaa i inne gotowe do picia
napój czekoladowy błyskawiczny z cukrem z mlekiem półtłustym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt napój czekoladowy błyskawiczny z cukrem z mlekiem półtłustym dostarcza 69.3 kcal lub 292 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
napój czekoladowy błyskawiczny z cukrem z mlekiem półtłustym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.78 g |
Węglowodany | 9.5 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.7 g |
Lipidy | 1.42 g |
- w tym cholesterol | 7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.85 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.48 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.05 g |
Woda | 84.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 15.3 μg | 1.91% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.083 μg | 1.66% |
Witamina E lub tokoferol | 0.046 mg | 0.38% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.037 mg | 3.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.15 mg | 0.94% |
Witamina B5 | 0.34 mg | 5.67% |
Witamina B6 | 0.03 mg | 2.14% |
Witamina B9 | 3.2 μg | 1.6% |
Witamina B12 | 0.085 μg | 3.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 97.1 mg | 12.14% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.11 | 11% |
Żelazo | 0.87 mg | 6.21% |
Jod | 24.3 μg | 16.2% |
Magnez | 27.5 mg | 7.33% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 0 mg | 0% |
Potas | 239 mg | 11.95% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 46.2 mg | - |
Cynk | 0.5 mg | 5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.12 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.85 g |
- w tym kwas masłowy | 0.041 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.035 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.024 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.015 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.042 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.13 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.36 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.17 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.48 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.33 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.05 g |
- w tym kwas linolowy | 0.035 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0081 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.79 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |