Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
naleśnik, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt naleśnik dostarcza 253 kcal lub 1070 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
naleśnik: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.6 g |
Węglowodany | 39 g |
- w tym cukry sucres | 15.2 g |
- w tym skrobia | 18.6 g |
- w tym błonnik | 1.9 g |
Lipidy | 7.46 g |
- w tym cholesterol | 60.9 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.5 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.42 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
Woda | 42 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 23 μg | 2.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 7.04 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.06 mg | 8.83% |
Witamina K1 | 2.02 μg | 2.69% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.081 mg | 7.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.77 mg | 12.83% |
Witamina B6 | 0.03 mg | 2.14% |
Witamina B9 | 17 μg | 8.5% |
Witamina B12 | 0.41 μg | 16.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 75 mg | 9.38% |
Chlorki | 323 mg | 40.38% |
Miedź | 0.04 | 4% |
Żelazo | 0.56 mg | 4% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 14 mg | 3.73% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 120 mg | 17.14% |
Potas | 140 mg | 7% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 240 mg | - |
Cynk | 0.52 mg | 5.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.61 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.5 g |
- w tym kwas masłowy | 0.07 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.05 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.04 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.04 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.05 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.17 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.3 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.46 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.42 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.42 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
- w tym kwas linolowy | 0.11 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0082 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0061 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | 0.0041 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.12 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |