Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
naleśnik z dżemem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt naleśnik z dżemem dostarcza 297 kcal lub 1250 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
naleśnik z dżemem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.51 g |
Węglowodany | 54.3 g |
- w tym cukry sucres | 19.4 g |
- w tym skrobia | 23.1 g |
- w tym błonnik | 1 g |
Lipidy | 5.74 g |
- w tym cholesterol | 41.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.36 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.53 g |
Woda | 30.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 40.6 μg | 5.08% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 86.8 μg | - |
Witamina C | 4.62 mg | 5.78% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.11 μg | 2.2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.26 mg | 2.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 1.12 mg | 7% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | 0.041 mg | 2.93% |
Witamina B9 | 29.5 μg | 14.75% |
Witamina B12 | 0.15 μg | 6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 49.8 mg | 6.23% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.062 | 6.2% |
Żelazo | 0.77 mg | 5.5% |
Jod | 1.82 μg | 1.21% |
Magnez | 12.2 mg | 3.25% |
Mangan | 0.16 mg | 8% |
Fosfor | 144 mg | 20.57% |
Potas | 126 mg | 6.3% |
Selen | 10.6 μg | 19.27% |
Sód | 356 mg | - |
Cynk | 0.43 mg | 4.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.89 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.36 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.53 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.86 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |