Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : przyprawy
musztarda, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt musztarda dostarcza 152 kcal lub 632 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
musztarda: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.92 g |
Węglowodany | 4.33 g |
- w tym cukry sucres | 1.66 g |
- w tym skrobia | 2.6 g |
- w tym błonnik | < 1 g |
Lipidy | 11.2 g |
- w tym cholesterol | 0.35 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.56 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.63 g |
Woda | 67.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 51 μg | - |
Witamina C | 0.3 mg | 0.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.36 mg | 3% |
Witamina K1 | 1.4 μg | 1.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.11 mg | 10% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.048 mg | 3.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.57 mg | 3.56% |
Witamina B5 | 0.19 mg | 3.17% |
Witamina B6 | 0.071 mg | 5.07% |
Witamina B9 | 7.5 μg | 3.75% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 86.3 mg | 10.79% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.082 | 8.2% |
Żelazo | 1.83 mg | 13.07% |
Jod | 5 μg | 3.33% |
Magnez | 48.3 mg | 12.88% |
Mangan | 0.39 mg | 19.5% |
Fosfor | 130 mg | 18.57% |
Potas | 150 mg | 7.5% |
Selen | 6 μg | 10.91% |
Sód | 2000 mg | - |
Cynk | 0.67 mg | 6.7% |
Sól lub chlorek sodu | 6.3 mg | 0.79% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.005 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.005 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0043 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0072 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.33 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.16 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.56 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.86 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.63 g |
- w tym kwas linolowy | 1.59 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 1.02 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.01 g |
- w tym kwas EPA | 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0033 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 1.82 g |
Popioły | 7.36 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |