Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : musli miękkie
musli miękkie z owocami wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt musli miękkie z owocami wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 375 kcal lub 1590 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
musli miękkie z owocami wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9 g |
Węglowodany | 69.6 g |
- w tym cukry sucres | 24 g |
- w tym skrobia | 44 g |
- w tym błonnik | 8 g |
Lipidy | 5 g |
- w tym cholesterol | 1.05 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.73 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.11 g |
Woda | 6.46 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.75 mg | 6.25% |
Witamina K1 | 2.9 μg | 3.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.6 mg | 54.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.8 mg | 57.14% |
Witamina B3 lub PP | 9 mg | 56.25% |
Witamina B5 | 4.6 mg | 76.67% |
Witamina B6 | 0.8 mg | 57.14% |
Witamina B9 | 112 μg | 56% |
Witamina B12 | 1.4 μg | 56% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 56.5 mg | 7.06% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.39 | 39% |
Żelazo | 5.3 mg | 37.86% |
Jod | 2.96 μg | 1.97% |
Magnez | 83.2 mg | 22.19% |
Mangan | 2.18 mg | 109% |
Fosfor | 296 mg | 42.29% |
Potas | 492 mg | 24.6% |
Selen | 4.12 μg | 7.49% |
Sód | 300 mg | - |
Cynk | 2.47 mg | 24.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.75 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.049 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.0057 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.069 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.34 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.14 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.27 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.037 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.73 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.71 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.11 g |
- w tym kwas linolowy | 1.05 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.046 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0.012 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.95 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |