Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : musli chrupiące
musli chrupiące z owocami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt musli chrupiące z owocami dostarcza 437 kcal lub 1830 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
musli chrupiące z owocami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.86 g |
Węglowodany | 59.8 g |
- w tym cukry sucres | 20.8 g |
- w tym skrobia | 35.4 g |
- w tym błonnik | 8.64 g |
Lipidy | 16.8 g |
- w tym cholesterol | 0.9 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.64 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.17 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.47 g |
Woda | 4.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 10.5 μg | - |
Witamina C | 33.5 mg | 41.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 2.33 mg | 19.42% |
Witamina K1 | 5.32 μg | 7.09% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.54 mg | 49.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.6 mg | 42.86% |
Witamina B3 lub PP | 8.27 mg | 51.69% |
Witamina B5 | 2.72 mg | 45.33% |
Witamina B6 | 0.63 mg | 45% |
Witamina B9 | 105 μg | 52.5% |
Witamina B12 | 2.08 μg | 83.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 191 mg | 23.88% |
Chlorki | 255 mg | 31.88% |
Miedź | 0.32 | 32% |
Żelazo | 5.2 mg | 37.14% |
Jod | 44 μg | 29.33% |
Magnez | 95.7 mg | 25.52% |
Mangan | 2.2 mg | 110% |
Fosfor | 271 mg | 38.71% |
Potas | 390 mg | 19.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 136 mg | - |
Cynk | 1.8 mg | 18% |
Sól lub chlorek sodu | 0.35 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.64 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.22 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.025 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.37 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.74 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.7 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.09 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.49 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.17 g |
- w tym kwas oleinowy | 6.98 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.47 g |
- w tym kwas linolowy | 2.41 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.06 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.68 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |