Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : musli chrupiące
musli chrupiące z owocami wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt musli chrupiące z owocami wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 459 kcal lub 1930 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
musli chrupiące z owocami wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.67 g |
Węglowodany | 68.2 g |
- w tym cukry sucres | 30 g |
- w tym skrobia | 37.3 g |
- w tym błonnik | 3.83 g |
Lipidy | 17.3 g |
- w tym cholesterol | 2.93 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.33 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.83 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.41 g |
Woda | 3.36 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 17.3 mg | 21.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 2.15 mg | 17.92% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.8 mg | 72.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.93 mg | 66.43% |
Witamina B3 lub PP | 10.5 mg | 65.63% |
Witamina B5 | 5.1 mg | 85% |
Witamina B6 | 1.13 mg | 80.71% |
Witamina B9 | 204 μg | 102% |
Witamina B12 | 0.89 μg | 35.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 57.3 mg | 7.16% |
Chlorki | 182 mg | 22.75% |
Miedź | 0.39 | 39% |
Żelazo | 5.77 mg | 41.21% |
Jod | 119 μg | 79.33% |
Magnez | 71.8 mg | 19.15% |
Mangan | 2.1 mg | 105% |
Fosfor | 206 mg | 29.43% |
Potas | 382 mg | 19.1% |
Selen | 10.5 μg | 19.09% |
Sód | 390 mg | - |
Cynk | 1.6 mg | 16% |
Sól lub chlorek sodu | 1 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.33 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.31 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.036 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.42 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.75 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.72 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.49 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.54 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.83 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.83 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.41 g |
- w tym kwas linolowy | 2.35 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.049 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.56 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |