Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe warzywne i z roślin strączkowych
musaka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt musaka dostarcza 147 kcal lub 610 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
musaka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.82 g |
Węglowodany | 5.16 g |
- w tym cukry sucres | 3.01 g |
- w tym skrobia | 0.9 g |
- w tym błonnik | 2.84 g |
Lipidy | 10.8 g |
- w tym cholesterol | 31 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.37 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.25 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.27 g |
Woda | 76 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 37 μg | 4.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 150 μg | - |
Witamina C | 3.1 mg | 3.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.46 mg | 3.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.06 mg | 5.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 1.3 mg | 8.13% |
Witamina B5 | 0.33 mg | 5.5% |
Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B9 | 10 μg | 5% |
Witamina B12 | 0.6 μg | 24% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 76.5 mg | 9.56% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.06 | 6% |
Żelazo | 0.61 mg | 4.36% |
Jod | 3.3 μg | 2.2% |
Magnez | 22 mg | 5.87% |
Mangan | 0.06 mg | 3% |
Fosfor | 150 mg | 21.43% |
Potas | 576 mg | 28.8% |
Selen | 1.4 μg | 2.55% |
Sód | 393 mg | - |
Cynk | 0.47 mg | 4.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.97 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.37 g |
- w tym kwas masłowy | 0.017 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.034 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.017 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.017 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.051 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.21 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.77 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.64 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.25 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.27 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.03 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.45 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |