Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kompoty i tym podobne
mus owocowy o obniżonej zawatości cukru, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mus owocowy o obniżonej zawatości cukru dostarcza 66 kcal lub 276 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mus owocowy o obniżonej zawatości cukru: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0 g |
Węglowodany | 16 g |
- w tym cukry sucres | 14 g |
- w tym skrobia | 0.23 g |
- w tym błonnik | 2 g |
Lipidy | 0.069 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.037 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.016 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.012 g |
Woda | 80 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 46.7 μg | - |
Witamina C | 20 mg | 25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.2 mg | 1.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.01 mg | 0.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.12 mg | 0.75% |
Witamina B5 | 0.1 mg | 1.67% |
Witamina B6 | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B9 | 4 μg | 2% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 6.66 mg | 0.83% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.034 | 3.4% |
Żelazo | 0.089 mg | 0.64% |
Jod | 0.1 μg | 0.07% |
Magnez | 5.51 mg | 1.47% |
Mangan | 0.029 mg | 1.45% |
Fosfor | 12 mg | 1.71% |
Potas | 107 mg | 5.35% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 4 mg | - |
Cynk | 0.027 mg | 0.27% |
Sól lub chlorek sodu | 0.01 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.037 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0016 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0029 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.019 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.016 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.013 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.012 g |
- w tym kwas linolowy | 0.0098 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0018 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | < 0.000056 g |
- w tym kwas DHA | 0.000075 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.52 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |