Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kompoty i tym podobne
mus owocowy o obniżonej zawatości cukru świeży, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mus owocowy o obniżonej zawatości cukru świeży dostarcza 62 kcal lub 260 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mus owocowy o obniżonej zawatości cukru świeży: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.32 g |
Węglowodany | 14.9 g |
- w tym cukry sucres | 14.3 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 1.4 g |
Lipidy | 0.48 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
Woda | 83.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 23.9 μg | - |
Witamina C | 10.1 mg | 12.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.37 mg | 3.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.01 mg | 0.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.12 mg | 0.75% |
Witamina B5 | 0.036 mg | 0.6% |
Witamina B6 | 0.044 mg | 3.14% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 4.7 mg | 0.59% |
Chlorki | < 3.6 mg | 0.45% |
Miedź | 0.04 | 4% |
Żelazo | 0.09 mg | 0.64% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 4.7 mg | 1.25% |
Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
Fosfor | 9.6 mg | 1.37% |
Potas | 120 mg | 6% |
Selen | < 50 μg | 90.91% |
Sód | 4.38 mg | - |
Cynk | < 0.05 mg | 0.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.011 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas palmitynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas stearynowy | < 0.0002 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym kwas oleinowy | < 0.0002 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym kwas linolowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.3 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |