Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
mufin z jagodami lub czekoladą, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mufin z jagodami lub czekoladą dostarcza 431 kcal lub 1800 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mufin z jagodami lub czekoladą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.59 g |
Węglowodany | 48.6 g |
- w tym cukry sucres | 27.9 g |
- w tym skrobia | 17.6 g |
- w tym błonnik | 1.55 g |
Lipidy | 23.4 g |
- w tym cholesterol | 84 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.13 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.6 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.06 g |
Woda | 18.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 71 μg | 8.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | 0.6 mg | 0.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 6.2 mg | 51.67% |
Witamina K1 | 39.2 μg | 52.27% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | 0.51 mg | 8.5% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 91.2 μg | 45.6% |
Witamina B12 | 0.46 μg | 18.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 27.6 mg | 3.45% |
Chlorki | 294 mg | 36.75% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | 2 mg | 14.29% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 18.7 mg | 4.99% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 158 mg | 22.57% |
Potas | 100 mg | 5% |
Selen | 3.2 μg | 5.82% |
Sód | 352 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.9 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.13 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.015 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.003 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.024 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.12 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.098 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.87 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.6 g |
- w tym kwas oleinowy | 10.3 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.06 g |
- w tym kwas linolowy | 3.09 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.91 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
- w tym kwas EPA | < 0.005 g |
- w tym kwas DHA | 0.021 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.24 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |