Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery niedojrzewające produkty seropodobne
mozzarella z mleka krowiego, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mozzarella z mleka krowiego dostarcza 226 kcal lub 946 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mozzarella z mleka krowiego: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 16.8 g |
Węglowodany | 1.02 g |
- w tym cukry sucres | 0.52 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 19.7 g |
- w tym cholesterol | 72.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.6 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.78 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.64 g |
Woda | 62 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 181 μg | 22.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 57 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.4 μg | 8% |
Witamina E lub tokoferol | 0.19 mg | 1.58% |
Witamina K1 | 1.8 μg | 2.4% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.28 mg | 20% |
Witamina B3 lub PP | 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.14 mg | 2.33% |
Witamina B6 | 0.037 mg | 2.64% |
Witamina B9 | 7 μg | 3.5% |
Witamina B12 | 2.28 μg | 91.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 497 mg | 62.13% |
Chlorki | 990 mg | 123.75% |
Miedź | 0.011 | 1.1% |
Żelazo | 0.27 mg | 1.93% |
Jod | 37.2 μg | 24.8% |
Magnez | 22.5 mg | 6% |
Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
Fosfor | 428 mg | 61.14% |
Potas | 83 mg | 4.15% |
Selen | 16.3 μg | 29.64% |
Sód | 231 mg | - |
Cynk | 2.92 mg | 29.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.57 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 12.6 g |
- w tym kwas masłowy | 0.61 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.52 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.35 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.22 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.62 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.01 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.16 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.79 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.78 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.48 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.64 g |
- w tym kwas linolowy | 0.34 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.067 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.49 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |