Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
morszczuk, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt morszczuk dostarcza 78.4 kcal lub 332 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
morszczuk: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 17.4 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 1 g |
- w tym cholesterol | 35 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.57 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
Woda | 82 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | traces μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 4.3 μg | 86% |
Witamina E lub tokoferol | 0.19 mg | 1.58% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 1.7 mg | 10.63% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.18 mg | 12.86% |
Witamina B9 | 9 μg | 4.5% |
Witamina B12 | 1 μg | 40% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 41 mg | 5.13% |
Chlorki | 83 mg | 10.38% |
Miedź | 0.017 | 1.7% |
Żelazo | 1 mg | 7.14% |
Jod | 45 μg | 30% |
Magnez | 22.9 mg | 6.11% |
Mangan | 0.035 mg | 1.75% |
Fosfor | 142 mg | 20.29% |
Potas | 365 mg | 18.25% |
Selen | 36 μg | 65.45% |
Sód | 102 mg | - |
Cynk | 0.33 mg | 3.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.26 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.01 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.16 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.032 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.57 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
- w tym kwas linolowy | 0.00066 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0012 g |
- w tym kwas EPA | 0.0074 g |
- w tym kwas DHA | 0.031 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.53 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |