Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mleka krowie skondensowane lub w proszku
mleko w proszku półtłuste, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mleko w proszku półtłuste dostarcza 435 kcal lub 1830 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mleko w proszku półtłuste: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 31.9 g |
Węglowodany | 44.2 g |
- w tym cukry sucres | 40.4 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 14.9 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 2.88 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 310 μg | 38.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.4 mg | 3.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.21 mg | 19.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.8 mg | 128.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.8 mg | 5% |
Witamina B5 | 3.8 mg | 63.33% |
Witamina B6 | 0.32 mg | 22.86% |
Witamina B9 | 69 μg | 34.5% |
Witamina B12 | 3.5 μg | 140% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 1060 mg | 132.5% |
Chlorki | 1010 mg | 126.25% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 0.35 mg | 2.5% |
Jod | 75 μg | 50% |
Magnez | 95 mg | 25.33% |
Mangan | 0.048 mg | 2.4% |
Fosfor | 782 mg | 111.71% |
Potas | 1330 mg | 66.5% |
Selen | 8.8 μg | 16% |
Sód | 330 mg | - |
Cynk | 3.7 mg | 37% |
Sól lub chlorek sodu | 0.83 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 6.25 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |