Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mleka krowie skondensowane lub w proszku
mleko w proszku pełne, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mleko w proszku pełne dostarcza 495 kcal lub 2070 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mleko w proszku pełne: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 27.2 g |
Węglowodany | 37.3 g |
- w tym cukry sucres | 37.3 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 26.6 g |
- w tym cholesterol | 106 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 17.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.22 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
Woda | 3.05 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 234 μg | 29.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 170 μg | - |
Witamina C | 10 mg | 12.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.2 μg | 24% |
Witamina E lub tokoferol | 0.68 mg | 5.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.33 mg | 30% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.54 mg | 110% |
Witamina B3 lub PP | 0.65 mg | 4.06% |
Witamina B5 | 2.84 mg | 47.33% |
Witamina B6 | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B9 | 48.3 μg | 24.15% |
Witamina B12 | 3.05 μg | 122% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 947 mg | 118.38% |
Chlorki | 886 mg | 110.75% |
Miedź | 0.058 | 5.8% |
Żelazo | 0.62 mg | 4.43% |
Jod | 41 μg | 27.33% |
Magnez | 90.5 mg | 24.13% |
Mangan | 0.061 mg | 3.05% |
Fosfor | 708 mg | 101.14% |
Potas | 1190 mg | 59.5% |
Selen | 14 μg | 25.45% |
Sód | 322 mg | - |
Cynk | 3.91 mg | 39.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.81 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 17.3 g |
- w tym kwas masłowy | 0.91 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.83 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.58 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.38 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.04 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.95 g |
- w tym kwas palmitynowy | 7.91 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.7 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.22 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.95 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
- w tym kwas linolowy | 0.56 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.2 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 5.9 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |