Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mleka krowie skondensowane lub w proszku
mleko w proszku odtłuszczone, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mleko w proszku odtłuszczone dostarcza 361 kcal lub 1530 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mleko w proszku odtłuszczone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 35.3 g |
Węglowodany | 54 g |
- w tym cukry sucres | 53.1 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.7 g |
- w tym cholesterol | 17.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.34 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.15 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.03 g |
Woda | 1.95 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 9.75 μg | 1.22% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 1 μg | - |
Witamina C | 8.07 mg | 10.09% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.018 μg | 0.36% |
Witamina E lub tokoferol | 0.027 mg | 0.23% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.43 mg | 39.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.6 mg | 114.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.91 mg | 5.69% |
Witamina B5 | 3.6 mg | 60% |
Witamina B6 | 0.42 mg | 30% |
Witamina B9 | 46.7 μg | 23.35% |
Witamina B12 | 3.85 μg | 154% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 1260 mg | 157.5% |
Chlorki | 1190 mg | 148.75% |
Miedź | 0.07 | 7% |
Żelazo | 0.31 mg | 2.21% |
Jod | 41 μg | 27.33% |
Magnez | 112 mg | 29.87% |
Mangan | 0.05 mg | 2.5% |
Fosfor | 945 mg | 135% |
Potas | 1670 mg | 83.5% |
Selen | 13 μg | 23.64% |
Sód | 457 mg | - |
Cynk | 4.42 mg | 44.2% |
Sól lub chlorek sodu | 1.14 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.34 g |
- w tym kwas masłowy | 0.019 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.015 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.0082 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.0065 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.016 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.059 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.16 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.058 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.15 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.15 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.03 g |
- w tym kwas linolowy | 0.016 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.014 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 8.03 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |