Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : napoje roślinne typu mleko roślinne
mleko sojowe wzbogacone w wapń, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mleko sojowe wzbogacone w wapń dostarcza 44.2 kcal lub 185 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mleko sojowe wzbogacone w wapń: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.42 g |
Węglowodany | 2.18 g |
- w tym cukry sucres | 2.18 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 1 g |
Lipidy | 2.05 g |
- w tym cholesterol | < 0.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
Woda | 90.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 3.55 μg | 4.73% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.025 mg | 2.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.033 mg | 0.55% |
Witamina B6 | 0.022 mg | 1.57% |
Witamina B9 | 22.3 μg | 11.15% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 98 mg | 12.25% |
Chlorki | 26 mg | 3.25% |
Miedź | 0.09 | 9% |
Żelazo | 0.45 mg | 3.21% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 13 mg | 3.47% |
Mangan | 0.17 mg | 8.5% |
Fosfor | 81 mg | 11.57% |
Potas | 86 mg | 4.3% |
Selen | < 50 μg | 90.91% |
Sód | 38.8 mg | - |
Cynk | 0.24 mg | 2.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.097 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.00082 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.00082 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.00082 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.00082 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.00082 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0016 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.16 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.076 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.36 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
- w tym kwas linolowy | 0.88 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.00082 g |
- w tym kwas EPA | < 0.00082 g |
- w tym kwas DHA | < 0.00082 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.53 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |