Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mleka i napoje typu deser dla niemowląt
mleko modyfikowane 2 następne rozpuszczone w wodzie słabo zmineralizowanej, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mleko modyfikowane 2 następne rozpuszczone w wodzie słabo zmineralizowanej dostarcza 69 kcal lub 289 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mleko modyfikowane 2 następne rozpuszczone w wodzie słabo zmineralizowanej: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.66 g |
Węglowodany | 8.1 g |
- w tym cukry sucres | 5.5 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 0.5 g |
Lipidy | 3.23 g |
- w tym cholesterol | 2.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.32 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.18 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.59 g |
Woda | 86.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 48.5 μg | 6.06% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 10 μg | - |
Witamina C | 2.26 mg | 2.83% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 8.59 μg | 171.8% |
Witamina E lub tokoferol | 1.5 mg | 12.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.094 mg | 8.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.74 mg | 4.63% |
Witamina B5 | 0.65 mg | 10.83% |
Witamina B6 | 0.077 mg | 5.5% |
Witamina B9 | 27.3 μg | 13.65% |
Witamina B12 | 0.34 μg | 13.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 71.2 mg | 8.9% |
Chlorki | 50.6 mg | 6.33% |
Miedź | 0.055 | 5.5% |
Żelazo | 0.92 mg | 6.57% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 8.89 mg | 2.37% |
Mangan | 0.013 mg | 0.65% |
Fosfor | 52 mg | 7.43% |
Potas | 82.3 mg | 4.12% |
Selen | 1.98 μg | 3.6% |
Sód | 25.9 mg | - |
Cynk | 0.66 mg | 6.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.065 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.32 g |
- w tym kwas masłowy | 0.0093 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.04 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.0093 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.046 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.28 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.14 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.66 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.11 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.18 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.16 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.59 g |
- w tym kwas linolowy | 0.52 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.068 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.3 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |