Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mleka i napoje typu deser dla niemowląt
mleko modyfikowane 1 początkowe rozpuszczone w wodzie słabo zmineralizowanej, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mleko modyfikowane 1 początkowe rozpuszczone w wodzie słabo zmineralizowanej dostarcza 72.4 kcal lub 303 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mleko modyfikowane 1 początkowe rozpuszczone w wodzie słabo zmineralizowanej: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.44 g |
Węglowodany | 8.6 g |
- w tym cukry sucres | 7.2 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | < 0.5 g |
Lipidy | 3.54 g |
- w tym cholesterol | 2.33 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.4 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.3 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.68 g |
Woda | 86.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 59.9 μg | 7.49% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 10 μg | - |
Witamina C | 3.18 mg | 3.98% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 8.11 μg | 162.2% |
Witamina E lub tokoferol | 1.68 mg | 14% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.074 mg | 6.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.74 mg | 4.63% |
Witamina B5 | 0.52 mg | 8.67% |
Witamina B6 | 0.065 mg | 4.64% |
Witamina B9 | 19.3 μg | 9.65% |
Witamina B12 | 0.17 μg | 6.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 59.6 mg | 7.45% |
Chlorki | 49.5 mg | 6.19% |
Miedź | 0.055 | 5.5% |
Żelazo | 0.64 mg | 4.57% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 9.05 mg | 2.41% |
Mangan | 0.016 mg | 0.8% |
Fosfor | 41 mg | 5.86% |
Potas | 78.4 mg | 3.92% |
Selen | 2.14 μg | 3.89% |
Sód | 23 mg | - |
Cynk | 0.67 mg | 6.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.057 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.4 g |
- w tym kwas masłowy | 0.0068 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.041 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.0068 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.047 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.31 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.14 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.71 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.12 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.3 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.28 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.68 g |
- w tym kwas linolowy | 0.6 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.074 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0034 g |
- w tym kwas EPA | 0.0034 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.3 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |