Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : składniki różne
miso, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt miso dostarcza 14 kcal lub 60 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
miso: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.7 g |
Węglowodany | 18.1 g |
- w tym cukry sucres | 6.2 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 5.4 g |
Lipidy | 5.31 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.01 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.1 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.83 g |
Woda | 48 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 52 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.01 mg | 0.08% |
Witamina K1 | 29.3 μg | 39.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.079 mg | 7.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.6 mg | 3.75% |
Witamina B5 | 0.34 mg | 5.67% |
Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B9 | 19 μg | 9.5% |
Witamina B12 | 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 62.5 mg | 7.81% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.42 | 42% |
Żelazo | 2.1 mg | 15% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 48 mg | 12.8% |
Mangan | 0.86 mg | 43% |
Fosfor | 235 mg | 33.57% |
Potas | 273 mg | 13.65% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 3340 mg | - |
Cynk | 2.56 mg | 25.6% |
Sól lub chlorek sodu | 8.35 mg | 1.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.01 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.016 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.78 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.21 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.1 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.83 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 10.6 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |