Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
mintaj, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mintaj dostarcza 71.8 kcal lub 304 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mintaj: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 16.3 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | < 0.2 g |
Lipidy | 0.72 g |
- w tym cholesterol | 48.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.029 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.016 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.055 g |
Woda | 81.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 4 μg | 0.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.1 μg | 22% |
Witamina E lub tokoferol | 0.36 mg | 3% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
Witamina B3 lub PP | 1.1 mg | 6.88% |
Witamina B5 | < 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
Witamina B9 | 3 μg | 1.5% |
Witamina B12 | 2.3 μg | 92% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 13.9 mg | 1.74% |
Chlorki | 297 mg | 37.13% |
Miedź | 0.039 | 3.9% |
Żelazo | 0.4 mg | 2.86% |
Jod | 69 μg | 46% |
Magnez | 37.4 mg | 9.97% |
Mangan | 0.014 mg | 0.7% |
Fosfor | 160 mg | 22.86% |
Potas | 296 mg | 14.8% |
Selen | 15.3 μg | 27.82% |
Sód | 199 mg | - |
Cynk | 0.41 mg | 4.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.5 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.029 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0001 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0001 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0001 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0001 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0001 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.019 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.005 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.016 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.007 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.055 g |
- w tym kwas linolowy | 0.00019 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.00019 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.00019 g |
- w tym kwas EPA | 0.011 g |
- w tym kwas DHA | 0.043 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.33 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |