Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : desery mleczne świeże
milkshake z fast-fooda, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt milkshake z fast-fooda dostarcza 127 kcal lub 534 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
milkshake z fast-fooda: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.39 g |
Węglowodany | 19.3 g |
- w tym cukry sucres | 13.6 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.65 g |
Lipidy | 3.88 g |
- w tym cholesterol | 17 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.11 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.32 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
Woda | 71.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 58.5 μg | 7.31% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.8 mg | 1% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.25 mg | 2.08% |
Witamina K1 | 0.4 μg | 0.53% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.036 mg | 3.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.43 mg | 30.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.19 mg | 1.19% |
Witamina B5 | 0.53 mg | 8.83% |
Witamina B6 | 0.052 mg | 3.71% |
Witamina B9 | 3 μg | 1.5% |
Witamina B12 | 0.27 μg | 10.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 114 mg | 14.25% |
Chlorki | 91 mg | 11.38% |
Miedź | 0.063 | 6.3% |
Żelazo | 0.29 mg | 2.07% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 13 mg | 3.47% |
Mangan | 0.025 mg | 1.25% |
Fosfor | 99 mg | 14.14% |
Potas | 174 mg | 8.7% |
Selen | 1.7 μg | 3.09% |
Sód | 82 mg | - |
Cynk | 0.47 mg | 4.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.21 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.11 g |
- w tym kwas masłowy | 0.11 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.084 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.083 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.036 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.095 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.32 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.94 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.44 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.32 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.88 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |