Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : masła i tłuszcze mleczne
miks mleczny 25% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt miks mleczny 25% tłuszczu dostarcza 250 kcal lub 1030 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
miks mleczny 25% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.4 g |
Węglowodany | 4.43 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 2.9 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 25.6 g |
- w tym cholesterol | 70 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 16.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.85 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.87 g |
Woda | 68.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 342 μg | 42.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 491 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 2.2 mg | 18.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | 0.06 mg | 1% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | < 0.2 μg | 8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 18 mg | 2.25% |
Chlorki | 465 mg | 58.13% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 2.5 mg | 0.67% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 14 mg | 2% |
Potas | 51.2 mg | 2.56% |
Selen | 8.1 μg | 14.73% |
Sód | 286 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.72 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 16.3 g |
- w tym kwas masłowy | 0.77 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.69 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.51 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.31 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.84 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.71 g |
- w tym kwas palmitynowy | 7.75 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.26 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.85 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.86 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.87 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.11 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.03 g |
- w tym kwas EPA | 0.013 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.77 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |