Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : margaryny i tłuszcze złożone
miks mleczno-roślinny do smarowania 30-40% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt miks mleczno-roślinny do smarowania 30-40% tłuszczu dostarcza 383 kcal lub 1580 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
miks mleczno-roślinny do smarowania 30-40% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.69 g |
Węglowodany | 2.21 g |
- w tym cukry sucres | 1.13 g |
- w tym skrobia | 1.08 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 40.9 g |
- w tym cholesterol | 15.1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 20.6 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 14.3 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
Woda | 54.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 422 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 5.13 mg | 42.75% |
Witamina K1 | 8.4 μg | 11.2% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.017 mg | 1.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.095 mg | 6.79% |
Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.24 mg | 4% |
Witamina B6 | 0.035 mg | 2.5% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0.14 μg | 5.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 51 mg | 6.38% |
Chlorki | 237 mg | 29.63% |
Miedź | < 0.01 | 1% |
Żelazo | 0.04 mg | 0.29% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 5 mg | 1.33% |
Mangan | < 0.01 mg | 0.5% |
Fosfor | 42 mg | 6% |
Potas | 120 mg | 6% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 217 mg | - |
Cynk | 0.19 mg | 1.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.54 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 20.6 g |
- w tym kwas masłowy | 0.12 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.97 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.18 g |
- w tym kwas kaprylowy | 1.47 g |
- w tym kwas laurynowy | 6.76 g |
- w tym kwas mirystynowy | 3.09 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.58 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.41 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 14.3 g |
- w tym kwas oleinowy | 13.5 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
- w tym kwas linolowy | 3.72 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 1.51 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.86 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |