Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : margaryny i tłuszcze złożone
miks mleczno-roślinny 50-63% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt miks mleczno-roślinny 50-63% tłuszczu dostarcza 489 kcal lub 2010 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
miks mleczno-roślinny 50-63% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.4 g |
Węglowodany | 0.58 g |
- w tym cukry sucres | 0.58 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 54 g |
- w tym cholesterol | 38 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 25.7 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 20 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.3 g |
Woda | 44.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 128 μg | 16% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 880 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 2.96 mg | 24.67% |
Witamina K1 | 16.5 μg | 22% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.01 mg | 0.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.02 mg | 1.43% |
Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.078 mg | 1.3% |
Witamina B6 | 0.024 mg | 1.71% |
Witamina B9 | 6.84 μg | 3.42% |
Witamina B12 | 0.04 μg | 1.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 16 mg | 2% |
Chlorki | 299 mg | 37.38% |
Miedź | < 0.01 | 1% |
Żelazo | 0.03 mg | 0.21% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 2.4 mg | 0.64% |
Mangan | < 0.01 mg | 0.5% |
Fosfor | 17 mg | 2.43% |
Potas | 51 mg | 2.55% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 174 mg | - |
Cynk | 0.06 mg | 0.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.44 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 25.7 g |
- w tym kwas masłowy | 0.43 g |
- w tym kwas kaprynowy | 1.08 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.36 g |
- w tym kwas kaprylowy | 1.39 g |
- w tym kwas laurynowy | 6.26 g |
- w tym kwas mirystynowy | 3.87 g |
- w tym kwas palmitynowy | 9.21 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.33 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 20 g |
- w tym kwas oleinowy | 17.8 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.3 g |
- w tym kwas linolowy | 4.81 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 2.02 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.59 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |