Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : orzechy i nasiona oleiste
mieszanka studencka solonych nasion i rodzynków, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mieszanka studencka solonych nasion i rodzynków dostarcza 562 kcal lub 2330 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mieszanka studencka solonych nasion i rodzynków: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 16.1 g |
Węglowodany | 23.2 g |
- w tym cukry sucres | 4.8 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 7.38 g |
Lipidy | 42.1 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.37 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 25.9 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.9 g |
Woda | 7.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 3 μg | - |
Witamina C | 0.4 mg | 0.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 10.9 mg | 90.83% |
Witamina K1 | 12.9 μg | 17.2% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.2 mg | 18.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 4.7 mg | 29.38% |
Witamina B5 | 1.21 mg | 20.17% |
Witamina B6 | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B9 | 50 μg | 25% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 70 mg | 8.75% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 1.28 | 128% |
Żelazo | 3.7 mg | 26.43% |
Jod | 12 μg | 8% |
Magnez | 225 mg | 60% |
Mangan | 1.94 mg | 97% |
Fosfor | 435 mg | 62.14% |
Potas | 693 mg | 34.65% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 345 mg | - |
Cynk | 3.8 mg | 38% |
Sól lub chlorek sodu | 0.86 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 5.37 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.037 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.037 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.22 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.18 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.46 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.44 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 25.9 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.9 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 4.15 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |