Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : margaryny i tłuszcze złożone
margaryna do smarowania 30-40% tłuszczu solona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt margaryna do smarowania 30-40% tłuszczu solona dostarcza 375 kcal lub 1550 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
margaryna do smarowania 30-40% tłuszczu solona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.9 g |
Węglowodany | 7.4 g |
- w tym cukry sucres | 1.5 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 38 g |
- w tym cholesterol | 12 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 17.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.5 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.95 g |
Woda | 51.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 650 μg | 81.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 457 μg | - |
Witamina C | 2.2 mg | 2.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 12.8 mg | 106.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.11 mg | 10% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | 0.11 mg | 1.83% |
Witamina B6 | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0.2 μg | 8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 54.3 mg | 6.79% |
Chlorki | 919 mg | 114.88% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 6.1 mg | 1.63% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 46 mg | 6.57% |
Potas | 117 mg | 5.85% |
Selen | 3.6 μg | 6.55% |
Sód | 650 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 1.63 mg | 0.2% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 17.3 g |
- w tym kwas masłowy | 0.067 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.63 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.12 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.81 g |
- w tym kwas laurynowy | 4.29 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.022 g |
- w tym kwas palmitynowy | 4.2 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.94 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.5 g |
- w tym kwas oleinowy | 9.76 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.95 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.99 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |