Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : margaryny i tłuszcze złożone
margaryna 70% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt margaryna 70% tłuszczu dostarcza 641 kcal lub 2640 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
margaryna 70% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.13 g |
Węglowodany | 2.67 g |
- w tym cukry sucres | 0.26 g |
- w tym skrobia | traces g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 70 g |
- w tym cholesterol | 5.6 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 29.2 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 27.2 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.17 g |
Woda | 26.5 g |
Alkohol | traces g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 2.2 μg | 0.28% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 436 μg | - |
Witamina C | 2.4 mg | 3% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 25 mg | 208.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | < 0.05 mg | 0.83% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | < 0.2 μg | 8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 6.9 mg | 0.86% |
Chlorki | 459 mg | 57.38% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | < 2 mg | 0.53% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 5.2 mg | 0.74% |
Potas | 13.5 mg | 0.68% |
Selen | < 3 μg | 5.45% |
Sód | 265 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.76 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 29.2 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.15 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.16 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.91 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.26 g |
- w tym kwas palmitynowy | 18.2 g |
- w tym kwas stearynowy | 5.47 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 27.2 g |
- w tym kwas oleinowy | 21.5 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.17 g |
- w tym kwas linolowy | 8.03 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 1.14 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.7 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |