Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : margaryny i tłuszcze złożone
margaryna 50-63% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt margaryna 50-63% tłuszczu dostarcza 519 kcal lub 2130 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
margaryna 50-63% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.097 g |
Węglowodany | 0.6 g |
- w tym cukry sucres | 0.17 g |
- w tym skrobia | < 0.5 g |
- w tym błonnik | traces g |
Lipidy | 57.4 g |
- w tym cholesterol | 10 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 16.8 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 19 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 19.1 g |
Woda | 41.4 g |
Alkohol | traces g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 38.5 μg | 4.81% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 518 μg | - |
Witamina C | 0.75 mg | 0.94% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 6.5 μg | 130% |
Witamina E lub tokoferol | 18.6 mg | 155% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | < 0.05 mg | 0.83% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | < 0.15 μg | 6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 13.4 mg | 1.68% |
Chlorki | 381 mg | 47.63% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | < 2 mg | 0.53% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 14 mg | 2% |
Potas | 22.5 mg | 1.13% |
Selen | 9.4 μg | 17.09% |
Sód | 144 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.37 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 16.8 g |
- w tym kwas masłowy | 0.14 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.49 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.13 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.55 g |
- w tym kwas laurynowy | 3.29 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.87 g |
- w tym kwas palmitynowy | 7.9 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.44 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 19 g |
- w tym kwas oleinowy | 16.9 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 19.1 g |
- w tym kwas linolowy | 17.6 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 1.58 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.6 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |