Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : orzechy i nasiona oleiste
marcepan, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt marcepan dostarcza 450 kcal lub 1880 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
marcepan: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9 g |
Węglowodany | 47.9 g |
- w tym cukry sucres | 36.3 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 4.8 g |
Lipidy | 22.9 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.01 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 15 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.76 g |
Woda | 14.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.1 mg | 0.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 12.8 mg | 106.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.082 mg | 7.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.41 mg | 29.29% |
Witamina B3 lub PP | 1.42 mg | 8.88% |
Witamina B5 | 0.11 mg | 1.83% |
Witamina B6 | 0.036 mg | 2.57% |
Witamina B9 | 73 μg | 36.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 172 mg | 21.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.45 | 45% |
Żelazo | 1.6 mg | 11.43% |
Jod | 0.5 μg | 0.33% |
Magnez | 130 mg | 34.67% |
Mangan | 0.86 mg | 43% |
Fosfor | 258 mg | 36.86% |
Potas | 314 mg | 15.7% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 9 mg | - |
Cynk | 1.48 mg | 14.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.038 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.01 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.003 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.083 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.48 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.39 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 15 g |
- w tym kwas oleinowy | 11.7 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.76 g |
- w tym kwas linolowy | 3.68 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.02 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.37 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |