Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
marakuja, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt marakuja dostarcza 84.4 kcal lub 353 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
marakuja: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.3 g |
Węglowodany | 9.39 g |
- w tym cukry sucres | 9.39 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 10.4 g |
Lipidy | 0.7 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.059 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.086 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.41 g |
Woda | 72.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 743 μg | - |
Witamina C | 30 mg | 37.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.02 mg | 0.17% |
Witamina K1 | 0.7 μg | 0.93% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B3 lub PP | 1.5 mg | 9.38% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B9 | 14 μg | 7% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 9.12 mg | 1.14% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.086 | 8.6% |
Żelazo | 1.6 mg | 11.43% |
Jod | 0.9 μg | 0.6% |
Magnez | 29 mg | 7.73% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 68.6 mg | 9.8% |
Potas | 348 mg | 17.4% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 28 mg | - |
Cynk | 0.1 mg | 1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.07 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.059 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.045 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.014 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.086 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.41 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 3.5 g |
Popioły | 0.8 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |