Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
mandarynka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt mandarynka dostarcza 47 kcal lub 201 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
mandarynka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.72 g |
Węglowodany | 9.7 g |
- w tym cukry sucres | 9.7 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.5 g |
Lipidy | 0.31 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.037 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.057 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.062 g |
Woda | 86.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 155 μg | - |
Witamina C | 26.7 mg | 33.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.38 mg | 3.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.082 mg | 7.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.036 mg | 2.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.29 mg | 1.81% |
Witamina B5 | 0.21 mg | 3.5% |
Witamina B6 | 0.074 mg | 5.29% |
Witamina B9 | 18.5 μg | 9.25% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 32.8 mg | 4.1% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.049 | 4.9% |
Żelazo | 0.16 mg | 1.14% |
Jod | 0.35 μg | 0.23% |
Magnez | 10.5 mg | 2.8% |
Mangan | 0.047 mg | 2.35% |
Fosfor | 19.6 mg | 2.8% |
Potas | 137 mg | 6.85% |
Selen | 0.4 μg | 0.73% |
Sód | 4 mg | - |
Cynk | 0.083 mg | 0.83% |
Sól lub chlorek sodu | 0.01 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.037 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.033 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.002 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.057 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.047 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.062 g |
- w tym kwas linolowy | 0.043 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.016 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.34 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |