Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : produkty ze skorupiaków i mięczaków konserwowe
małże z puszki odsączone, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt małże z puszki odsączone dostarcza 102 kcal lub 431 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
małże z puszki odsączone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 14.6 g |
Węglowodany | 5.93 g |
- w tym cukry sucres | 0.5 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 2.2 g |
- w tym cholesterol | 38 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.06 g |
Woda | 75.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 21.1 μg | 2.64% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 3.5 mg | 29.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.01 mg | 0.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 1 mg | 6.25% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.08 mg | 5.71% |
Witamina B9 | 27 μg | 13.5% |
Witamina B12 | 10.2 μg | 408% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 57 mg | 7.13% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.16 | 16% |
Żelazo | 8.44 mg | 60.29% |
Jod | 189 μg | 126% |
Magnez | 42 mg | 11.2% |
Mangan | 0.7 mg | 35% |
Fosfor | 189 mg | 27% |
Potas | 98 mg | 4.9% |
Selen | 57.2 μg | 104% |
Sód | 639 mg | - |
Cynk | 3.56 mg | 35.6% |
Sól lub chlorek sodu | 1.6 mg | 0.2% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.11 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.33 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.11 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.06 g |
- w tym kwas linolowy | 0.03 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.02 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.45 g |
- w tym kwas DHA | 0.45 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.16 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |