Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
maliny, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt maliny dostarcza 46.3 kcal lub 194 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
maliny: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.28 g |
Węglowodany | 4.91 g |
- w tym cukry sucres | 4.91 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 5.99 g |
Lipidy | 0.36 g |
- w tym cholesterol | < 0.02 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.012 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
Woda | 84.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 12 μg | - |
Witamina C | 26.2 mg | 32.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.53 mg | 4.42% |
Witamina K1 | 7.8 μg | 10.4% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.032 mg | 2.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.038 mg | 2.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.6 mg | 3.75% |
Witamina B5 | 0.33 mg | 5.5% |
Witamina B6 | 0.055 mg | 3.93% |
Witamina B9 | 21 μg | 10.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 25 mg | 3.13% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.09 | 9% |
Żelazo | 0.69 mg | 4.93% |
Jod | 0.5 μg | 0.33% |
Magnez | 22 mg | 5.87% |
Mangan | 0.67 mg | 33.5% |
Fosfor | 29 mg | 4.14% |
Potas | 151 mg | 7.55% |
Selen | 1.3 μg | 2.36% |
Sód | 1 mg | - |
Cynk | 0.42 mg | 4.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0025 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.012 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.0095 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0024 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 2.12 g |
Popioły | 0.46 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |