Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
makrela w sosie własnym z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt makrela w sosie własnym z puszki odsączona dostarcza 187 kcal lub 780 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
makrela w sosie własnym z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 19.9 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 11.9 g |
- w tym cholesterol | 79.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.73 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.37 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.11 g |
Woda | 66.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 63.1 μg | 7.89% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.97 mg | 8.08% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.057 mg | 5.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 6.66 mg | 41.63% |
Witamina B5 | 0.48 mg | 8% |
Witamina B6 | 0.23 mg | 16.43% |
Witamina B9 | 9.57 μg | 4.79% |
Witamina B12 | 7.32 μg | 292.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 96.1 mg | 12.01% |
Chlorki | 610 mg | 76.25% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.33 mg | 9.5% |
Jod | 65.3 μg | 43.53% |
Magnez | 31.9 mg | 8.51% |
Mangan | 0.04 mg | 2% |
Fosfor | 225 mg | 32.14% |
Potas | 226 mg | 11.3% |
Selen | 28.5 μg | 51.82% |
Sód | 449 mg | - |
Cynk | 1.01 mg | 10.1% |
Sól lub chlorek sodu | 1.12 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.73 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.007 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.73 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.65 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.35 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.37 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.73 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.11 g |
- w tym kwas linolowy | 0.26 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.23 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.69 g |
- w tym kwas DHA | 1.52 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.69 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |