Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
makrela filet w sosie pomidorowym z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt makrela filet w sosie pomidorowym z puszki odsączona dostarcza 228 kcal lub 946 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
makrela filet w sosie pomidorowym z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 17.7 g |
Węglowodany | 1.97 g |
- w tym cukry sucres | 0.97 g |
- w tym skrobia | 1 g |
- w tym błonnik | 1.02 g |
Lipidy | 16.3 g |
- w tym cholesterol | 75 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.92 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.35 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.51 g |
Woda | 61.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 48.4 μg | 6.05% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 2.38 μg | 47.6% |
Witamina E lub tokoferol | 0.9 mg | 7.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.06 mg | 5.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B3 lub PP | 4.55 mg | 28.44% |
Witamina B5 | 0.6 mg | 10% |
Witamina B6 | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B9 | 19 μg | 9.5% |
Witamina B12 | 7.5 μg | 300% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 20 mg | 2.5% |
Chlorki | 200 mg | 25% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.1 mg | 7.86% |
Jod | 63.8 μg | 42.53% |
Magnez | 25 mg | 6.67% |
Mangan | 0.06 mg | 3% |
Fosfor | 135 mg | 19.29% |
Potas | 326 mg | 16.3% |
Selen | 37.4 μg | 68% |
Sód | 257 mg | - |
Cynk | 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.64 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.92 g |
- w tym kwas masłowy | 0.0055 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.014 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.0055 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0094 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.91 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.66 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.32 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.35 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.91 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.51 g |
- w tym kwas linolowy | 1.28 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.22 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.045 g |
- w tym kwas EPA | 0.81 g |
- w tym kwas DHA | 1.63 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.12 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |