Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
makrela filet w sosie musztardowym z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt makrela filet w sosie musztardowym z puszki odsączona dostarcza 217 kcal lub 902 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
makrela filet w sosie musztardowym z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 20.8 g |
Węglowodany | 1.09 g |
- w tym cukry sucres | 0.8 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.58 g |
Lipidy | 14.2 g |
- w tym cholesterol | 71.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.72 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.37 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.71 g |
Woda | 61.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 38 μg | 4.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 7.3 μg | 146% |
Witamina E lub tokoferol | 1.63 mg | 13.58% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.051 mg | 4.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B3 lub PP | 5.1 mg | 31.88% |
Witamina B5 | 0.23 mg | 3.83% |
Witamina B6 | 0.25 mg | 17.86% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 8.2 μg | 328% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 22.9 mg | 2.86% |
Chlorki | 743 mg | 92.88% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.3 mg | 9.29% |
Jod | 20 μg | 13.33% |
Magnez | 26.7 mg | 7.12% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 127 mg | 18.14% |
Potas | 180 mg | 9% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 405 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.01 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.72 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.013 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.013 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.013 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.013 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.013 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.71 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.65 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.38 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.37 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.89 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.71 g |
- w tym kwas linolowy | 0.8 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.23 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.063 g |
- w tym kwas EPA | 2.87 g |
- w tym kwas DHA | 1.63 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.62 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |