Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
makrela filet w białym winie z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt makrela filet w białym winie z puszki odsączona dostarcza 206 kcal lub 858 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
makrela filet w białym winie z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.6 g |
Węglowodany | 2.02 g |
- w tym cukry sucres | 0.5 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 13.7 g |
- w tym cholesterol | 57.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.08 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.83 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.99 g |
Woda | 64.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 21.5 μg | 2.69% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | traces mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 5.52 μg | 110.4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.79 mg | 6.58% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.025 mg | 2.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B3 lub PP | 4.42 mg | 27.63% |
Witamina B5 | 0.27 mg | 4.5% |
Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 9.72 μg | 388.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 157 mg | 19.63% |
Chlorki | 572 mg | 71.5% |
Miedź | 0.06 | 6% |
Żelazo | 0.92 mg | 6.57% |
Jod | 13.6 μg | 9.07% |
Magnez | 18.4 mg | 4.91% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 125 mg | 17.86% |
Potas | 163 mg | 8.15% |
Selen | 27 μg | 49.09% |
Sód | 382 mg | - |
Cynk | 1.1 mg | 11% |
Sól lub chlorek sodu | 0.95 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.08 g |
- w tym kwas masłowy | 0.055 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.11 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.011 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.79 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.62 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.34 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.83 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.23 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.99 g |
- w tym kwas linolowy | 0.23 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.16 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.087 g |
- w tym kwas EPA | 0.95 g |
- w tym kwas DHA | 1.1 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.53 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |