Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony
makaron smażony z krewetkami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt makaron smażony z krewetkami dostarcza 103 kcal lub 435 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
makaron smażony z krewetkami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.88 g |
Węglowodany | 12.5 g |
- w tym cukry sucres | 1.7 g |
- w tym skrobia | 10.4 g |
- w tym błonnik | 1.6 g |
Lipidy | 3.4 g |
- w tym cholesterol | 25.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.16 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.18 g |
Woda | 76.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 380 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.68 mg | 5.67% |
Witamina K1 | 7.53 μg | 10.04% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.053 mg | 4.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.35 mg | 25% |
Witamina B3 lub PP | 0.37 mg | 2.31% |
Witamina B5 | 0.18 mg | 3% |
Witamina B6 | 0.056 mg | 4% |
Witamina B9 | 77 μg | 38.5% |
Witamina B12 | 0.21 μg | 8.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 22 mg | 2.75% |
Chlorki | 491 mg | 61.38% |
Miedź | 0.07 | 7% |
Żelazo | 0.5 mg | 3.57% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 19 mg | 5.07% |
Mangan | 0.19 mg | 9.5% |
Fosfor | 54 mg | 7.71% |
Potas | 100 mg | 5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 334 mg | - |
Cynk | 0.42 mg | 4.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.84 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.16 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.06 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.08 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.4 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.15 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.35 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.12 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.76 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.18 g |
- w tym kwas linolowy | 1.09 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.05 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.01 g |
- w tym kwas EPA | 0.01 g |
- w tym kwas DHA | 0.02 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.18 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |