Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Makaron jajeczny gotowany niesolony kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : makarony i kasze gotowane

makaron jajeczny gotowany niesolony  

makaron jajeczny gotowany niesolony, wartość odżywcza:

makaron jajeczny gotowany niesolony : 134 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt makaron jajeczny gotowany niesolony dostarcza 134 kcal lub 566 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

makaron jajeczny gotowany niesolony : białka, węglowodany i lipidy

makaron jajeczny gotowany niesolony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

makaron jajeczny gotowany niesolony : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka4.57 g
Węglowodany23 g
- w tym cukry sucres0.8 g
- w tym skrobia19.7 g
- w tym błonnik2 g
Lipidy2 g
- w tym cholesterol34.3 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.34 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.58 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.55 g
Woda68.1 g
Alkohol0 g

makaron jajeczny gotowany niesolony : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

makaron jajeczny gotowany niesolony : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol< 2 μg0.25%
Beta-karoten lub prowitamina A< 5 μg-
Witamina C< 0.5 mg0.63%
Witamina D lub cholekalcyferol< 0.2 μg4%
Witamina E lub tokoferol0.19 mg1.58%
Witamina K1< 0.8 μg1.07%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.02 mg1.82%
Witamina B2 lub ryboflawina0.014 mg1%
Witamina B3 lub PP< 0.1 mg0.63%
Witamina B50.2 mg3.33%
Witamina B60.033 mg2.36%
Witamina B924.1 μg12.05%
Witamina B120.14 μg5.6%

makaron jajeczny gotowany niesolony : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

makaron jajeczny gotowany niesolony : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 23 mg2.88%
Chlorki11.9 mg1.49%
Miedź0.1111%
Żelazo0.57 mg4.07%
Jod< 20 μg13.33%
Magnez16 mg4.27%
Mangan0.3 mg15%
Fosfor68 mg9.71%
Potas25 mg1.25%
Selen< 20 μg36.36%
Sód< 5 mg-
Cynk0.53 mg5.3%
Sól lub chlorek sodu< 0.01 mg0%

makaron jajeczny gotowany niesolony : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.34 g
- w tym kwas masłowy< 0.01 g
- w tym kwas kaprynowy< 0.01 g
- w tym kwas kapronowy< 0.01 g
- w tym kwas kaprylowy< 0.01 g
- w tym kwas laurynowy< 0.01 g
- w tym kwas mirystynowy< 0.01 g
- w tym kwas palmitynowy0.27 g
- w tym kwas stearynowy0.07 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.58 g
- w tym kwas oleinowy0.58 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.55 g
- w tym kwas linolowy0.51 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.025 g
- w tym kwas arachidonowy0.016 g
- w tym kwas EPA< 0.01 g
- w tym kwas DHA< 0.01 g

makaron jajeczny gotowany niesolony : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.3 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense