Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy gotowane
łosoś z rusztu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt łosoś z rusztu dostarcza 223 kcal lub 933 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
łosoś z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 25.5 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 13.5 g |
- w tym cholesterol | 71.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.87 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.18 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.16 g |
Woda | 60.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 17.5 μg | 2.19% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 3.52 mg | 29.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.23 mg | 20.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.086 mg | 6.14% |
Witamina B3 lub PP | 8.15 mg | 50.94% |
Witamina B5 | 1.7 mg | 28.33% |
Witamina B6 | 0.34 mg | 24.29% |
Witamina B9 | 18 μg | 9% |
Witamina B12 | 3.4 μg | 136% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 8.4 mg | 1.05% |
Chlorki | 86.2 mg | 10.78% |
Miedź | 0.05 | 5% |
Żelazo | 0.43 mg | 3.07% |
Jod | 56.8 μg | 37.87% |
Magnez | 31.7 mg | 8.45% |
Mangan | 0.05 mg | 2.5% |
Fosfor | 263 mg | 37.57% |
Potas | 414 mg | 20.7% |
Selen | 11 μg | 20% |
Sód | 44.2 mg | - |
Cynk | 0.48 mg | 4.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.11 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.87 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.67 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.75 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.35 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.18 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.79 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.16 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.78 g |
- w tym kwas DHA | 1.5 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.32 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |