Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
łosoś z puszki odsączony, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt łosoś z puszki odsączony dostarcza 174 kcal lub 725 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
łosoś z puszki odsączony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 20.5 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 10.2 g |
- w tym cholesterol | 90 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.68 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.27 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2 g |
Woda | 68.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 90 μg | 11.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 13 μg | 260% |
Witamina E lub tokoferol | 1.5 mg | 12.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.18 mg | 12.86% |
Witamina B3 lub PP | 7 mg | 43.75% |
Witamina B5 | 0.55 mg | 9.17% |
Witamina B6 | 0.45 mg | 32.14% |
Witamina B9 | 12 μg | 6% |
Witamina B12 | 3.1 μg | 124% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 270 mg | 33.75% |
Chlorki | 730 mg | 91.25% |
Miedź | 0.038 | 3.8% |
Żelazo | 0.45 mg | 3.21% |
Jod | 44.5 μg | 29.67% |
Magnez | 42 mg | 11.2% |
Mangan | 0.048 mg | 2.4% |
Fosfor | 440 mg | 62.86% |
Potas | 300 mg | 15% |
Selen | 42 μg | 76.36% |
Sód | 488 mg | - |
Cynk | 0.7 mg | 7% |
Sól lub chlorek sodu | 1.22 mg | 0.15% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.68 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.29 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.15 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.24 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.27 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.75 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2 g |
- w tym kwas linolowy | 0.11 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.061 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.039 g |
- w tym kwas EPA | 0.63 g |
- w tym kwas DHA | 0.85 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.05 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |