Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : lody
lody w rożku, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt lody w rożku dostarcza 283 kcal lub 1180 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
lody w rożku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.24 g |
Węglowodany | 38.1 g |
- w tym cukry sucres | 26 g |
- w tym skrobia | 12.1 g |
- w tym błonnik | 1.57 g |
Lipidy | 12.7 g |
- w tym cholesterol | 6.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.61 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.73 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 43.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | traces μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 5 μg | - |
Witamina C | 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | traces μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.77 mg | 6.42% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.23 mg | 16.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.21 mg | 1.31% |
Witamina B5 | 0.35 mg | 5.83% |
Witamina B6 | 0.07 mg | 5% |
Witamina B9 | 8 μg | 4% |
Witamina B12 | 0.13 μg | 5.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 109 mg | 13.63% |
Chlorki | 106 mg | 13.25% |
Miedź | traces | 0% |
Żelazo | 0.95 mg | 6.79% |
Jod | 22 μg | 14.67% |
Magnez | 17.5 mg | 4.67% |
Mangan | traces mg | 0% |
Fosfor | 100 mg | 14.29% |
Potas | 216 mg | 10.8% |
Selen | 1.1 μg | 2% |
Sód | 60.4 mg | - |
Cynk | 0.5 mg | 5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.61 g |
- w tym kwas masłowy | 0.024 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.46 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.048 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.53 g |
- w tym kwas laurynowy | 3.64 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.51 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.83 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.73 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.73 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.49 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0.75 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.025 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.8 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |