Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : lody
lody w pudełku, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt lody w pudełku dostarcza 203 kcal lub 849 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
lody w pudełku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.81 g |
Węglowodany | 25.6 g |
- w tym cukry sucres | 22.3 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 0.72 g |
Lipidy | 9.78 g |
- w tym cholesterol | 39.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.66 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.93 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.72 g |
Woda | 59.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 85.2 μg | 10.65% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 172 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.48 mg | 4% |
Witamina K1 | 0.59 μg | 0.79% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.048 mg | 4.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.41 mg | 29.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.073 mg | 0.46% |
Witamina B5 | 0.31 mg | 5.17% |
Witamina B6 | 0.046 mg | 3.29% |
Witamina B9 | 10 μg | 5% |
Witamina B12 | 0.43 μg | 17.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 99.3 mg | 12.41% |
Chlorki | 135 mg | 16.88% |
Miedź | 0.032 | 3.2% |
Żelazo | 0.14 mg | 1% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 14.3 mg | 3.81% |
Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
Fosfor | 95.7 mg | 13.67% |
Potas | 190 mg | 9.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 54.3 mg | - |
Cynk | 0.35 mg | 3.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.14 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.66 g |
- w tym kwas masłowy | 0.25 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.28 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.18 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.16 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.54 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.14 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.2 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.92 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.93 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.93 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.72 g |
- w tym kwas linolowy | 0.52 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.054 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0045 g |
- w tym kwas EPA | < 0.017 g |
- w tym kwas DHA | < 0.017 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.69 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |