Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sorbety
lody sorbet w kubku, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt lody sorbet w kubku dostarcza 123 kcal lub 522 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
lody sorbet w kubku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.47 g |
Węglowodany | 29.6 g |
- w tym cukry sucres | 25 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.17 g |
Lipidy | 0.78 g |
- w tym cholesterol | 1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.45 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.044 g |
Woda | 66.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 12 μg | 1.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 1 μg | - |
Witamina C | 2.3 mg | 2.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.01 mg | 0.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.027 mg | 2.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.097 mg | 6.93% |
Witamina B3 lub PP | 0.063 mg | 0.39% |
Witamina B5 | 0.22 mg | 3.67% |
Witamina B6 | 0.023 mg | 1.64% |
Witamina B9 | 4 μg | 2% |
Witamina B12 | 0.13 μg | 5.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 54 mg | 6.75% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.028 | 2.8% |
Żelazo | 0.14 mg | 1% |
Jod | 1 μg | 0.67% |
Magnez | 8 mg | 2.13% |
Mangan | 0.011 mg | 0.55% |
Fosfor | 40 mg | 5.71% |
Potas | 96 mg | 4.8% |
Selen | 1.6 μg | 2.91% |
Sód | 21.3 mg | - |
Cynk | 0.48 mg | 4.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.045 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.45 g |
- w tym kwas masłowy | 0.021 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.0029 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.004 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.026 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.082 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.28 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.038 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.29 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.044 g |
- w tym kwas linolowy | 0.038 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0063 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0028 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0028 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.4 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |