Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : lody
lody na patyku w polewie czekoladowej, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt lody na patyku w polewie czekoladowej dostarcza 328 kcal lub 1370 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
lody na patyku w polewie czekoladowej: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.42 g |
Węglowodany | 33.4 g |
- w tym cukry sucres | 27.9 g |
- w tym skrobia | 5.47 g |
- w tym błonnik | 1.23 g |
Lipidy | 19.8 g |
- w tym cholesterol | 17.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 13.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.05 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.88 g |
Woda | 41.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 134 μg | 16.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.27 mg | 0.34% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.13 μg | 2.6% |
Witamina E lub tokoferol | 2.36 mg | 19.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.021 mg | 1.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.045 mg | 0.28% |
Witamina B5 | 0.21 mg | 3.5% |
Witamina B6 | 0.021 mg | 1.5% |
Witamina B9 | 0.49 μg | 0.25% |
Witamina B12 | 0.21 μg | 8.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 93.8 mg | 11.73% |
Chlorki | 130 mg | 16.25% |
Miedź | 0.14 | 14% |
Żelazo | 6.33 mg | 45.21% |
Jod | 13.3 μg | 8.87% |
Magnez | 19.2 mg | 5.12% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 122 mg | 17.43% |
Potas | 26.4 mg | 1.32% |
Selen | 1.1 μg | 2% |
Sód | 65.7 mg | - |
Cynk | 0.52 mg | 5.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.16 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 13.3 g |
- w tym kwas masłowy | 0.35 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.44 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.15 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.38 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.47 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.18 g |
- w tym kwas palmitynowy | 4.98 g |
- w tym kwas stearynowy | 3.26 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.05 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.67 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.88 g |
- w tym kwas linolowy | 0.55 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.057 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.0076 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.047 g |
Popioły | 0.86 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |