Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : likiery i alkohole
likier, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt likier dostarcza 328 kcal lub 1380 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
likier: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.1 g |
Węglowodany | 39.6 g |
- w tym cukry sucres | 35.3 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.3 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.083 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.02 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
Woda | 35.6 g |
Alkohol | 23.8 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.004 mg | 0.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.012 mg | 0.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.12 mg | 0.75% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 1 mg | 0.13% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.03 | 3% |
Żelazo | 0.08 mg | 0.57% |
Jod | 1 μg | 0.67% |
Magnez | 3 mg | 0.8% |
Mangan | 0.022 mg | 1.1% |
Fosfor | 6 mg | 0.86% |
Potas | 30 mg | 1.5% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 7.25 mg | - |
Cynk | 0.09 mg | 0.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.018 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.083 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.061 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.015 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.02 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.018 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
- w tym kwas linolowy | 0.069 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.052 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.6 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |