Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : skorupiaki i mięczaki surowe
langustynka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt langustynka dostarcza 94.7 kcal lub 401 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
langustynka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 19.6 g |
Węglowodany | 1.98 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.92 g |
- w tym cholesterol | 79.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.24 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
Woda | 75.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 3 mg | 3.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.5 mg | 12.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.13 mg | 11.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 2 mg | 12.5% |
Witamina B5 | 1.5 mg | 25% |
Witamina B6 | 0.21 mg | 15% |
Witamina B9 | 17 μg | 8.5% |
Witamina B12 | 0.9 μg | 36% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 48.3 mg | 6.04% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.7 | 70% |
Żelazo | 1.98 mg | 14.14% |
Jod | 141 μg | 94% |
Magnez | 67.5 mg | 18% |
Mangan | 0.04 mg | 2% |
Fosfor | 144 mg | 20.57% |
Potas | 213 mg | 10.65% |
Selen | 55 μg | 100% |
Sód | 287 mg | - |
Cynk | 4.6 mg | 46% |
Sól lub chlorek sodu | 0.72 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.24 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.015 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.11 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.05 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.18 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym kwas linolowy | 0.025 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.034 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0031 g |
- w tym kwas EPA | 0.16 g |
- w tym kwas DHA | 0.074 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.21 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |