Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : skorupiaki i mięczaki surowe
langusta, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt langusta dostarcza 86.1 kcal lub 364 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
langusta: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.2 g |
Węglowodany | 0.61 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 1.2 g |
- w tym cholesterol | 70 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.22 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.28 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.59 g |
Woda | 78.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 5 μg | 0.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 2 mg | 2.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.47 mg | 12.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.007 mg | 0.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.046 mg | 3.29% |
Witamina B3 lub PP | 4.25 mg | 26.56% |
Witamina B5 | 0.35 mg | 5.83% |
Witamina B6 | 0.18 mg | 12.86% |
Witamina B9 | 1 μg | 0.5% |
Witamina B12 | 3.5 μg | 140% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 58.5 mg | 7.31% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.38 | 38% |
Żelazo | 1.26 mg | 9% |
Jod | 65 μg | 43.33% |
Magnez | 34.5 mg | 9.2% |
Mangan | 0.015 mg | 0.75% |
Fosfor | 238 mg | 34% |
Potas | 180 mg | 9% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 180 mg | - |
Cynk | 5.67 mg | 56.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.45 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.22 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0056 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.14 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.074 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.28 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.08 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.59 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.19 g |
- w tym kwas EPA | 0.27 g |
- w tym kwas DHA | 0.11 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.39 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |